Zupa wiśniowa z mleczkiem kokosowym

8 sierpnia 2017

Wreszcie mamy lato, tropikalne upały, żar leje się z nieba, wszyscy snujemy się powtarzając „ale mi gorąco”. Nie mam ochoty nic jeść tylko pijemy w ogromnych ilościach. No cóż, ale jeść tez musimy, więc na upalne dni takie jak ostatnio proponuję letnią zupę wiśniową z mrożonym mleczkiem kokosowym. Mniam! Tyle mogę powiedzieć o tej zupie!

Składniki:
0,5 kg wiśni mrożonych mogą być tez świeże (ja wolę te juz bez pestek)
puszka mleka kokosowego
pół szklanki mleka ryżowego
laska cynamonu
2 gwiazdki anyżu
1/3 szklanki ksylitolu

Przygotowanie:

Na początku przygotujemy mrożone mleko kokosowe. Otwieramy puszkę mleka i ostrożnie zbieramy śmietankę kokosową i wlewamy do foremki na lód. Wkładamy foremkę do zamrażalnika i zabieramy się za zupę.
Mrożone wiśnie wrzucamy do garnka i zalewamy je około 2 szklankami wody. Wiśnie gotujemy około 10 min, aż popękają. Wrzucamy cynamon, anyż i wsypujemy ksylitol tak aby nasza zupa nabrała smaku i nie była zbyt kwaśna. Ugotowaną zupę odstawiamy do wystudzenia. Do chłodnej zupy dodajemy mleko kokosowe i mleko ryżowe. Podajemy z mrożonym mlekiem kokosowym. Smacznego

You Might Also Like

5 komentarzy

  • Reply Katarzyna Kamińska 14 września 2017 at 09:15

    Genialne! wygląda smakowicie, muszę sama wypróbować.

  • Reply Elwira Zbadyńska 28 sierpnia 2017 at 19:26

    O! Ale mega pomysł! Muszę moim dzieciakom taką z malin zrobić, bo jeżyn i malin ostatnio u nas dostatek ;)

  • Reply Nianio born to be wild 9 sierpnia 2017 at 18:50

    Chętnie wypróbuję przepis bo wygląda zachęcająco

    • Reply Ania 10 sierpnia 2017 at 08:06

      I jest bardzo smaczne

  • Reply Renata Jurgała - Lilannn.pl 8 sierpnia 2017 at 19:43

    Wygląda naprawdę zachęcająco! Nigdy takiej nie jadłam, myślę, że skorzystam z przepisu :)

  • Leave a Reply