Moje dzieciaki, mógłby jeść kukurydzę każdego dnia, zresztą jak cała nasz rodzina. Więc, jeśli padło „jedziemy na grilla” usłyszałam „a będzie kukurydza?”
Cudowna, złocista, chrupiąca i z delikatnym masełkiem, niebo w gębie.
Co potrzebujemy?
świeżą kukurydzę
1/4 kostki masła
połówkę limonki
ząbek czosnku
posiekany koperek
drobno starty ser długo dojrzewający
sól
Przygotowanie:
Kukurydzę obieramy, ja przełamuję ja na pół aby dzieciakom łatwiej było zjeść. Układamy na ruszcie i grillujemy około 20 min.
Wcześniej przygotowałam masełko. Do masła dodaję wyciśnięty czosnek, sok z limonki, sól, koperek, starty drobniutko ser. Całość wymieszałam widelcem i zawinęłam w papier. Odstawiłam na noc do lodówki. Kukurydzę smarujemy masełkiem i zjadamy z ogromną przyjemnością.