Surówka z dyni

2 listopada 2015

Do jesiennych obiadków świetnie sprawdza się dynia, którą możemy podać w postaci surówki. Podobnie jak marchew dynia ma mnóstwo karotenu i ma nawet bardzo podobny smak i twardość. Tak więc postanowiłam przygotować dynie podobnie jak marchew i trafiłam w dziesiątkę. Moje dzieci nawet nie zorientowały się, że jedzą surową dynię :)

Składniki:
ćwiartka ub połowa małej obranej ze skórki dyni
łyżka soku z cytryny
garść żurawiny mogą być rodzynki (ja po prostu nie lubie rodzynek)
natka pietruszki
sól do smaku

Przygotowanie:
Dynie zetrzeć na grubych oczkach. Doprawić solą, sokiem z cytryny i dodać żurawinę. Całość wymieszać i posypać natka pietruszki.

surówka z dyni

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply Mom on top 17 października 2016 at 04:04

    Ostatnio właśnie odkrywam różne potrawy z dyni :)

    • Reply Ania 19 października 2016 at 07:30

      U mnie znajdziesz kilka inspiracji z dyni.

  • Reply Mama Pana Adama 8 listopada 2015 at 10:02

    O widzisz, a takiej jeszcze nie jadłam, mimo że dynia króluje u nas niepodlegle przez całą jesień:) Dzięki za inspirację, z pewnością skorzystamy:)

  • Leave a Reply