Lody dla ochłody

22 lipca 2013

Składniki:

330ml śmietanki kremówki
1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Śmietanę ubijamy na pianę. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy cienkim strumieniem mleko skondensowane. Czekoladę kroimy na wiórki lub mniejsze kawałki. Dodajemy czekoladę do masy i całość wlewamy do pojemnika. całość wstawiamy do zamrażalki. Smacznego.

lody

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply marta 5 sierpnia 2013 at 23:21

    A ja po stestowaniu polecam zrobic sorbety arbuzowe np z malinami i jogurtowo-maslankowe bez jajek i z dodatkami jak kto lubi, będą bardziej fit dla mam :)

  • Reply Ania 26 lipca 2013 at 10:56

    Używałam śmietanki 30% Piątnicy

  • Reply marta 18 lipca 2013 at 23:08

    Pytanie jaka kremowke polecacie? Jak uzylam 30% laciatej to się skawalila, jak lidlowego Pilosa do bezy Pavlovej swietnie się ubila

  • Leave a Reply