Lato sprzyja diecie oraz zdrowemu dożywianiu. Nie ma nic lepszego od świeżych owoców i warzyw jakie możemy znaleźć na lokalnych bazarkach. Dziś proponuję bardzo lekką sałatkę w sam raz dla wszystkich mam dbających o linię.
Składniki:
arbuz pokrojony w kostkę bez pestek
1/4 cebuli czerwonej pokrojonej w piórka
1/4 opakowania sera typu feta
łyżka pestek dyni
3-4 czarne oliwki
świeża mięta
Sos:
łyżka syropu klonowego
2 łyżki soku z cytryny
świeży pieprz
Przygotowanie:
Arbuz kroimy na małe kawałki, wyjmujemy pestki i układamy na talerzu. Ser kruszymy w dłoniach i posypujemy arbuz. Cebulę kroimy w cieniutkie piórka i rozkładamy na talerzu. Oliwiki kroimy na trzy części i układamy. Na suchą patelnię wsypujemy pestki dynia w celu uprażenia i dodajemy do sałatki. Następnie łączymy wszystkie składniki do sosu i polewamy sałatkę. Na koniec dodajemy posiekaną mięte. Smacznego