Ostatnio zasłyszałam od Pani sprzedającej zielone koktajle, że ona robi je z polskiego kiwi. Co to do licha oznacza, to polskie kiwi? Poproszę szklankę tego napoju. Wypiłam, koktajl. Mhh był smaczny, ale jak to mawia mój kolega d…y nie urywało.
Ale co to jest to polskie kiwi?!
To nic innego jak natka pietruszki. Ot taki chwyt marketingowy, a ja się na niego nabrałam, oczekując fajerwerków. Tak więc dziś prezentuję wam koktajl z polskiego kiwi. Mój jest o niebo lepszy niż ten co zakupiłam :)
Składniki:
– garść świeżej mięty
– garść natki pietruszki
– pół szklanki soku jabłkowego najlepiej jednodniowego
– pół cytryny
– możesz dosłodzić ksylitolem lub cukrem brązowym
Przygotowanie:
Myjemy zioła i siekamy ja drobno, ale nie przesadzajmy. Wrzucamy to do blendera, wlewając sok jabłkowy i sok z cytryny. Możemy dosłodzić. Całość miksujemy i gotowe :)