Składniki:
20 g cielęciny
1 marchew
1 korzeń pietruszki
kawałek selera
2 łyżki kaszy jaglanej
łyżeczka masła
Przygotowanie:
Cielęcinę myjemy. Do małego garnuszka z wodą wrzucamy mięso i gotujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę.W oddzielnym garnuszku gotujemy warzywa z masełkiem. Kasze jaglaną dokładnie płuczemy i sparzamy wodą aby nie była gorzka. Następnie wrzucamy ją do wody gdzie gotują się warzywa. Wody powinno być dwa razy więc niż kaszy (jeśli mamy 2 łyżki kaszy to wody powinno być nie mniej niż około 4-6 łyżek). Kaszę gotujemy około 15-20 min tak aby kasza wchłonęła całość wody. Następnie zdejmujemy z ognia kasze z warzywami i przykrywamy przykrywką na około 20 min. Ugotowane mięso i warzywa z kaszą rozdrabiamy na małe kawałki lub blendujemy. Smacznego :)