Sałatka arbuzowa z kolendrą to nie tylko orzeźwienie w upalne dni, to przede wszystkim bomba witaminowa dla naszego organizmu
Składniki:
kawałki arbuza bez pestek
ser typu feta
łyżka pestek dyni
garść świeżej kolendry
Dressing:
łyżka syropu klonowego
łyżeczka cukru brązowego
2 łyżki soku z cytryny
świeży pieprz
Przygotowanie:
Pokrojony w kostkę arbuz układamy na talerzu, dodajemy ser typu feta, posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatkę. Na koniec siekamy kolendrę i posypujemy na talerz. Pychotka
4 komentarze
[…] zrobiłam kilka dań z arbuza, lekkie zdrowe sałatki z bazylią, z kolendrą i z fetą. Dziś zaserwuję wam słodki deser. Sałatka arbuzowo-melonowa najlepsza na świecie, […]
pyszne, pyszne, uwielbiam arbuzy! Ale nie chodzi tylko o smak otóż widzicie jak dobroczynne są owoce – jedzmy owoce, chudnijmy szybciej :)
widzę, że u Was w domu lubicie arbuzy :))) Swietne zdjęcia! Zapowiadają się teraz bardzo upalne dni, więc u nas też arbuz będzie obowiązkowo, muszę koniecznie wypróbować go wg, Twoich przepisów
To prawda uwielbiamy arbuzy, a ja najbardziej. Pokochałam je właśnie pod postacią sałatek- spróbuj są pyszne.